Insights
Suomalaisen Climeconin MyAir on ainutlaatuinen teknologinen innovaatio älykkään ilmanvaihdon alalla. Gateway Digital on Climeconin kumppani vaativassa IOT -tuotekehitysprojektissa.
Älykäs ja ainutlaatuinen MyAir
Climeconin MyAir -järjestelmä tarjoaa asuinkerrostaloihin älykkään ja tarpeenmukaisen poistoilmanvaihdon säätämällä ilmanvaihtoa automaattisesti asumisen rytmin mukaan. Älykäs poistoilmanvaihto säästää energiankulutuksessa, kun lämmitettyä ilmaa ei poisteta tarpeettomasti. Etävalvontaa käytetään tasapainottamaan ilmavirtoja ja varmistamaan ilmanvaihdon optimaalinen toiminta. Mittareiden keräämän tiedon avulla saadaan helposti ja nopeasti paikallistettua mahdolliset ongelmakohdat. Kun ilmanvaihto on tasapainossa, ei asunnoissa vedä, eikä vedon tunnetta tarvitse kompensoida lämmityksellä.
( MyAir -järjestelmä toimii LoRa® -verkkoon liitettyjen ilmanvaihto-
ja poistoilmaventtiilien sekä paine-eromittareiden kautta. MyAir mahdollistaa kevyellä ja helpolla retrofit -asennuksella kokonaisvaltaisen ja langattoman ilmanvaihdon hallinnan kiinteistöihin.)
Oikea kumppani IOT -tuotekehitykseen
Climeconilla on pitkä kokemus ilmanvaihdon päätelaitteista ja niiden kehittämisestä, mutta MyAir -järjestelmän vaatimien langattomien ja älykkäiden ratkaisujen kehitystyöhön tarvittavaa osaamista heillä ei ollut. Aiemmat tuotekehityskumppanit osoittautuvat uuteen sovelluskehitysprojektiin isoiksi ja kankeiksi. Kehitysprosesseista tuli hitaita ja kalliita, eikä kokonaisvaltaista projektin haltuunottoa tapahtunut.
Climeconilla lähdettiin etsimään uutta kumppania, joka olisi kustannustehokas, joustava ja pystyisi hoitamaan vaativan projektin. Lisäksi kumppanilla täytyi olla tarpeeksi poikkitieteellistä osaamista, sillä MyAir -ratkaisu sisältää erilaisia teknologioita. ”Tärkeätä oli, että saadaan yhdellä kärpäseniskulla mahdollisimman paljon osaamista”, kertoo Climeconin tuotepäällikkö Liisa Vanhatalo.
Päätös kallistui lopulta Gateway Digitaliin hinnan, tehokkuuden sekä Gateway -konsernin tarjoaman laajan teknologiaosaaminen vuoksi.
Gateway Digitalilla on Suomalainen organisaatio, mutta Climeconin kehitystyö on hoidettu alusta asti Intiasta käsin. Päätös ulkoistaa varsinainen kehitystyö Suomen rajojen ulkopuolelle ei ollut Climeconille helppo, ja moni asia arvelutti.”Meillä mietittiin sujuuko kommunikaatio riittävän hyvin. Ulkoistus oli jossain määrin hyppy tuntemattomaan”, kertoo Liisa Vanhatalo.
Pelot ovat osoittautuneet turhiksi ja yhteistyö toiminut loistavasti. Se, että osa tiimistä sijaitsee etäällä ei ole haitannut. ”Ollaan onnistuttu luomaan tiimityöskentelymalli joka toimii yli maantieteellisten rajojen. Kommunikaatio on ollut helppoa, ja on löydetty yhteinen sävel ja huumori. Gatewayn Rakesh & Harsh ovat erittäin ammattitaitoisia ja lisäksi aivan ihania tyyppejä”, Liisa kehuu.
Toimivaa yhteistyötä
Climeconin Liisan mukaan Gatewaylta on osattu tarjota oikeanlaista ja oikeantasoista apua tuotekehityksen yhteydessä. Kehitystyössä on edetty askel kerrallaan ja samalla rakennettu asteittain Climeconin omaa osaamista. ”Climeconilla on opittu oman sovelluksen hallintaa ja kehitysprosessia yleisesti. Sovelluskehityksessä substanssi on kuitenkin tullut Gatewaylta”, kertoo Liisa, ja jatkaa: ”Kehityksessä ei sählätä vaan edetään strukturoidusti. Gatewayn kehittäjät ovat osanneet johtaa myös Climeconin tiimiä. Ollaan edetty pitkä matka lyhyessä ajassa ja samalla rakennettu toimiva kehitysorganisaatio.” Gatewayn puolelta arvostetaan Climeconin tapaa toimia ja projektissa mukana olleita ihmisiä. Gatewayn Rakesh Nagar kertoo, että yhteistyö on toiminut Climeconin suunnalta loistavasti: ”Asioista jutellaan suoraan ja yhteistyö on helppoa ja mukavaa, 5/5”. Myös Gatewayn VP of Sales, Innovation and Client Services Prashant Shah on samoilla linjoilla: “Yhteistyö on ollut todella rakentavaa heti alusta alkaen. Climeconilla on vankka portfolio innovatiivisia ratkaisuja ja erittäin osaava ja innovatiivinen tiimi. Olen iloinen voidessamme tarjota tuotekehityspalveluitamme näin hienolle ja pitkän tähtäimen tavoitteet omaavalle yritykselle.”
Climeconilla katsotaan tulevaisuuteen ja tunnistetaan uuden teknologian tarjoamat mahdollisuudet ilmanvaihdon alalla. Tällä hetkellä Climeconilla pohditaan mm. miten algoritmit ja tekoäly tulevat muuttamaan ilmanvaihtoa ja energiatehokasta käyttöä suhteessa muuhun talotekniikkaan. ”Suomessa on 4 eri vuodenaikaa ja kiinteistön pitää mukautua Niihin. Tällä hetkellä tämän huomioivia ratkaisuja on tarjolla vain lämmitysteknologiassa. Ennakoidun kiinteistönhallinnan ratkaisut tulvat varmasti olemaan keskeisessä roolissa”, visioi Liisa.
Contact to Prashant Shah | prashant@gatewaydigital.fi
Share On